Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiFrancuski Fotograf U Potrazi za Djecom iz Hrasnice: Izložba za 30 Godina...

Francuski Fotograf U Potrazi za Djecom iz Hrasnice: Izložba za 30 Godina Poslije

Inspiracija iz Prošlosti

Francuski fotograf, koji je 1995. godine snimao djecu u Hrasnici, pokreće emotivni projekat. Njegov cilj je pronaći osobe koje je fotografisao tokom opsade Sarajeva.

Priča koja pokreće

Kako je izjavio, 2022. godine mu se javila osoba koja se prepoznala na njegovoj fotografiji. Ova neočekivana poruka pokrenula je lavinu drugih sličnih iskustava. Fotografije su objavljene na Facebooku, a interes za projekat je rastao.

Pripreme za Izložbu

Fotograf planira izložbu koja će se održati u Hrasnici 2025. godine. Ova izložba obilježit će 30 godina od završetka rata. Njegove fotografije, dugotrajno skrivene, konačno će ugledati svjetlost dana.

Dokumentovanje Djeca Tokom Rata

Tokom opsade, fotograf je pratio djecu koja su izlazila tokom prekida vatre. Njihovi trenuci normalnog života, iako kratkotrajni, bili su njegovo inspirativno svjedočenje. Ranije su fotografije bile pohranjene, a sada je došlo vrijeme za njihovo dijeljenje.

Povezivanje s Mjestom i Vremenom

U posljednjem kontaktu, fotograf je poslao dodatne fotografije Džemilu Hodžiću, poznatom novinaru s portala Sniper Alley. Ova suradnja doprinijet će uspjehu nadolazeće izložbe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -