Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaMobi Street Food Festival okupio desetine hiljada posjetitelja

Mobi Street Food Festival okupio desetine hiljada posjetitelja

Festival koji spaja ljude

Proteklih 12 dana, Mobi Street Food Festival privukao je nekoliko desetina hiljada posjetitelja. Ovaj događaj ponovo je pokazao da su hrana i muzika univerzalni jezici. Na festivalu su se družili lokalci, posjetitelji iz cijele BiH, ali i turisti iz Njemačke, Švedske, Engleske, Indije i Amerike.

Raznovrsna ponuda i zabava

Festival je ponudio raznoliku street food hranu i gastro inovacije. Posjetitelji su imali priliku uživati u raznovrsnom koncertnom programu i drugim aktivnostima za sve uzraste. Čak ni kiša koja je povremeno padala nije pokvarila raspoloženje i apetit ljubitelja street food kulture.

Koncerti koji ostavljaju bez daha

U završnici festivala, posjetitelji su uživali u koncertima Narodnog orkestra Mostar, Vojka V, Džejle Ramović i tribute banda Naopaka bajka. Atmosfera je bila fantastična, a brojni izlagači su danima s entuzijazmom pripremali ukusne specijalitete.

Podrška gradu Mostaru

Mobi Street Food Festival nije mogao proći bez podrške brojnih sponzora i institucija. Organizatori su iskazali posebnu zahvalnost Gradu Mostaru i gradonačelniku Mariju Kordiću. Kordić je naglasio važnost ovakvih događaja za zajednicu: “Grad Mostar priča jednu strašno lijepu novu priču i mi ćemo nastaviti podržavati ovakav koncept,” izjavio je gradonačelnik.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -