Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzPenzije estradnih umjetnika: Od bogatstva do mizerije

Penzije estradnih umjetnika: Od bogatstva do mizerije

Život u penziji: umješnost i razlike

Mnogo estradnih umjetnika i dalje ističe svoju prisutnost na sceni, iako su u penziji. Neki od njih su uspješno investirali u biznise ili nekretnine, dok drugi teže žive s malim penzijama.

Lepa Lukić: Kraljica narodne muzike

Lepa Lukić, poznata kao nekrunisani kraljica narodne muzike, stekla je tri penzije. Nacionalna penzija iznosi 60.000 dinara (oko 1.000 KM), a kanadska penzija dostiže 1.000 eura.

Lukić ističe da pjeva iz ljubavi, jer joj dobra primanja omogućavaju život bez briga o novcu.

Zorica Brunclik: Borba za nacionalnu penziju

Zorica Brunclik 2013. godine nije dobila nacionalnu penziju, koja je nakon ukidanja ponovo aktivirana 2021. godine. Iako iznos penzije nije dovoljan za luksuzne troškove, Brunclik smatra da ima veću vrijednost koja priznaje njen doprinos kulturnoj sceni.

Zlata Petrović: Budućnost u inozemstvu

Zlata Petrović trenutno prima penziju iz Srbije, ali očekuje inostranu penziju koja će joj donijeti dodatnu sigurnost. Iako se ne žali, sjeća se vremena kada je dijelila teške trenutke s kolegicom Gocom Božinovskom.

Saša Popović: Penzija i investicije

Saša Popović, bivši direktor Granda, s ponosom ističe svoju penziju od 102.000 dinara (oko 1.700 KM). Iako finansijski stabilan, gađa se humorom kad govori o svakodnevnim troškovima.

Emotivna priča Nade Obrić

Nada Obrić se žali na malu penziju od 16.000 dinara (266 KM) i ističe kako joj porodica pomaže da preživi. Obrić podseća na izazove s kojima se suočavaju mnogi umjetnici.

Miroslav Ilić i društvene očekivanja

Miroslav Ilić otvoreno govori o svojoj najnižoj penziji od 40.000 dinara (667 KM) i pritisku koji osjeća da opravda svoj doprinos kulturi. Ovi umjetnici i njihovi penzijski izazovi ostavljaju snažan utisak na scenu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -