Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetMinhen: Spriječen napad, da li je policija mogla djelovati ranije?

Minhen: Spriječen napad, da li je policija mogla djelovati ranije?

Incident u Minhenu

Nakon osujećenog napada u centru Minhena, mnogi su se zapitali šta je moglo poći po zlu. Izvođač napada bio je 18-godišnji Emrah I., državljanin Austrije porijeklom iz BiH. Nažalost, ubijen je u razmjeni vatre s policijom.

Policijska patrola primijetila osumnjičenog

Prema informacijama koje prenosi njemački Bild, svega 15 minuta prije napada, Emraha I. primijetila je redovna policijska patrola. Policajci su ga vidjeli kako izlazi iz automobila Renault Capture i sumnjali su da nešto nije u redu. Međutim, nisu ga zaustavili.

Povratak policijske patrole

Kristijan Huber, šef Operativnog odjeljenja minhenske policije, potvrdio je da je patrola namjeravala provjeriti situaciju. U trenutku kada su se vratili, Emrah je već bio nestao. “Njima se učinilo da on drži nešto poput oružja, ali nisu bili sigurni”, izjavio je Huber.

Pucnjava u blizini izraelskog konzulata

Emrah I. osumnjičen je za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu. Dovozio se do Dokumentacionog centra nacionalsocijalizma, naoružan nadograđenom verzijom karabina. Nakon toga, počeo je pucati na obližnju policijsku stanicu.

Zaključak

Ovaj incident baca novo svjetlo na efikasnost policijskih aktivnosti. Mnoge žrtve bi se možda mogle izbjeći da je policija ranije reagovala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -