Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiPutovanje iz snova: Hrvatski bloger otkrio prepreke na putu do svih zemalja...

Putovanje iz snova: Hrvatski bloger otkrio prepreke na putu do svih zemalja svijeta

Ambicija koja se suočila sa izazovima

Poznati hrvatski travel bloger, Kristijan Iličić, trebao je 6. oktobra 2023. godine postati prvi Hrvat koji je posjetio sve države svijeta.

Planirao je proslaviti taj značajan uspjeh na Islandu, ali suočio se s nepredviđenim preprekama. Kristijan je u svom videu podijelio razočaranje koje je osjetio zbog neuspjeha njegovih planova.

Zamke viza i putnička agonija

Ako je sve bilo pomno isplanirano, jedna država ubrzo je odbila njegovu aplikaciju za vizu bez ikakvog objašnjenja. “Mjeseci koji su uslijedili bili su teška agonija”, izjavio je Kristijan, objašnjavajući kako se suočio s brojnim izazovima.

Umjesto da dijeli svoja putovanja, odlučio je fokusirati se na drugačiji sadržaj na društvenim mrežama, dok su mnogi prijatelji i porodica čekali njegov povratak.

Drugačije rešenje: Srbija i promjena identiteta

Iako je kontaktirao mnoge svjetske turističke organizacije i političare za pomoć, rezultati su izostali. Kristijan je odlučio isprobati krajnju opciju – dobio je srbijansko državljanstvo.

Ova odluka mu je omogućila da postigne svoj san, ali je bila i izuzetno rizična, s obzirom da je cijelu situaciju smatrao izigravanjem sistema.

Kristijan Iličić i dalje se bori sa izazovima, ali njegov duh putnika ne posustaje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -