Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u Vijetnamu: Četvoročlana porodica stradala u klizištu

Tragedija u Vijetnamu: Četvoročlana porodica stradala u klizištu

Klizište odnijelo četiri života

U planinskoj provinciji Hoa Binh na sjeveru Vijetnama došlo je do tragične nesreće. Četvoročlana porodica poginula je u klizištu koje se dogodilo u nedjelju rano ujutro. Ovaj incident zabilježen je nakon nekoliko sati jake kiše koju je donio tajfun Yagi.

Kako je došlo do nesreće?

Prema izvještajima državnih medija, klizište se dogodilo oko ponoći, kada je padina popustila i srušila se na kuću. Vlasnik kuće uspio je pobjeći na sigurno, ali njegova supruga, kćerka i dvoje unučadi su ostali zarobljeni.

Posljedice tajfuna Yagi

Tajfun Yagi, koji je pogodio sjeverni Vijetnam, donio je jake vjetrove koji su dostizali brzinu od 149 kilometara na sat. Ovaj prirodni katastrofi donio je velike štete na infrastrukturi, oštetio zgrade i iščupao brojne drveće.

Još vijesti o žrtvama

Vlasti su saopćile da je, osim porodice u Hoa Binh, još četiri osobe poginule u subotu kada je krov sletio na njih. Također, muškarac je preminuo u pokrajini Hai Duong kada je stablo palo zbog jakih vjetrova.

Pripreme za buduće vremenske prilike

Ova tragedija dodatno ukazuje na potrebu za jačanjem mjera zaštite od prirodnih katastrofa. Vlasti pozivaju stanovništvo na oprez i pripremu za moguće buduće vremenske nepogode.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -