Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaRadoje Zvicer naziva izvršitelje ubistava "imbecilima" u novoobjavljenoj optužnici

Radoje Zvicer naziva izvršitelje ubistava “imbecilima” u novoobjavljenoj optužnici

Ubistva u Atini i hapšenje članova “kavačkog klana”

Radoje Zvicer, vođa “kavačkog klana”, oštro je kritikovao izvršitelje ubistava Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Optužnica koja je podignuta protiv grupe navodi da su hapšenja rezultat tuče prije samog zločina.

Zaplijenjena prepiska otkriva detalje

U zaplijenjenoj prepisci iz kriptovane aplikacije “Skaj”, Zvicer je spomenuo da je platio novac za oslobađanje uhapšenih. Poruke ukazuju na to da je policija pronašla oružje kod hapšenih, što je dodatno otežalo njihov slučaj.

Plan za likvidaciju “škaljarskog klana”

Prema informacijama, uhapšeni su bili u Atini radi likvidacije članova “škaljarskog klana”. Međutim, njihovo hapšenje i kasnije oslobađanje, uz pomoć advokata, pokazali su slabosti unutar grupe.

Ubistvo kao dio kriminalne operacije

Detalji ubistva Stamatovića i Dedovića su također šokantni. Četvorica maskiranih napadača ušla su u restoran i počela pucati. Svjedoci tvrde da je Stamatović, pokušavajući zaštititi svoju porodicu, bio ranjen tokom napada.

Proslava ubistva i priznanja saradnika

Prema svjedočenju saradnika u postupku protiv Belivuka, napadači su nakon ubistva “proslavili” svoj čin. Ova afere ukazuje na brutalnost i organizovanost kriminalnih grupacija u regionu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -