Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetAdministracija Džoa Bajdena nastavlja sa ambicijom prihvata izbjeglica

Administracija Džoa Bajdena nastavlja sa ambicijom prihvata izbjeglica

Planovi o prijemu izbjeglica za fiskalnu 2024.

Administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena planira zadržati cilj od 125.000 izbjeglica u narednoj fiskalnoj godini. Ova informacija proizašla je iz internog izvještaja donesenog za zakonodavce, koji je pregledao Reuters.

Utjecaj izbora na imigracione politike

Broj izbjeglica mogao bi se dodatno povećati ako Kamala Haris, Bajdenova potpredsjednica, osvoji Bijelu kuću. Imigracija je trenutno ključna tema među glasačima pred izbore 5. novembra, gdje će Haris ući u natjecanje s Donaldom Trampom.

Zhistorija američkog programa za prihvat izbjeglica

Ovaj program osmišljen je za zaštitu ljudi koji su izloženi progonu zbog rase, vjeroispovijesti ili političkih stavova. Oni se moraju nalaziti izvan SAD kako bi podnijeli prijavu za ulazak.

Povećanje dolazaka iz Latinske Amerike

Bajdenova administracija povećava broj dolazaka iz Latinske Amerike. Ova strategija dolazi usred visokih nivoa raseljavanja i hitne potrebe za pružanjem zaštite.

Podaci o izbjeglicama

Prema podacima State Departmenta, više od 16.000 izbjeglica iz Latinske Amerike i Kariba ušlo je u SAD od 1. oktobra 2023. do 31. jula 2024.

Zaključak

US program za prihvat izbjeglica se temelji na tradiciji američke dobrodošlice, pružajući zaštitu onima koji bježe od progona.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -