Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiPripremite Svoj Dom za Jesen: Savjeti za Efikasno Čišćenje

Pripremite Svoj Dom za Jesen: Savjeti za Efikasno Čišćenje

Upoznajte se s važnim savjetima

Septembar je stigao, a to znači da se jesen približava. Vrijeme je za temeljito čišćenje ljetnih predmeta. Firma koja se bavi odvozom smeća preporučuje nekoliko korisnih savjeta kako pripremiti svoj dom za promjenu godišnjih doba.

Čistite roštilj redovno

Roštilji koji su često korišteni tokom ljeta nakupljaju masnoću i ostatke hrane. Preporučuje se čišćenje rešetki nakon svakog korištenja. Cijeli roštilj treba oribati barem jednom mjesečno. Najlakše je čistiti roštilj dok je još vruć.

Koristite deterdžent za pranje posuđa i toplu vodu. Osušite rešetke odmah kako biste izbjegli hrđanje. Kućanski predmeti poput luka ili aluminijske folije također mogu pomoći u čišćenju.

Poboljšajte kvalitetu zraka s čišćenjem klima uređaja

Često čišćenje ventilacijskih otvora i klima uređaja poboljšava kvalitetu zraka kod kuće. Redovno održavanje povećava efikasnost uređaja. Uklonite prašinu usisavačem s nastavkom četkice.

U slučaju potrebe, operite ventilacijske otvore deterdžentom. Time ćete također smanjiti simptome alergija.

Pravilno upravljanje stajaćom vodom

Mnogi skupljaju kišnicu za zalijevanje vrtova. Međutim, stajaća voda ne bi trebala biti na istom mjestu duže od sedam dana. Ova voda postaje leglo komaraca i drugih štetnika.

Redovno očetkajte posude ili bačve, a dezinfekcijska sredstva dobro isperite.

Pranje posteljine za zdrav san

Visoke temperature tokom ljeta mogu povećati broj bakterija i grinja na posteljini. Preporučuje se pranje posteljine svake sedmice do dvije.

Perite na 60 stepeni kako biste eliminirali grinje i alergene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -