Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeSARTR otvara novu sezonu s predstavom "Up and Down"

SARTR otvara novu sezonu s predstavom “Up and Down”

Predstava kao platforma za osvještavanje

Teatar SARTR je nedavno otvorio novu sezonu s predstavljanjem dokumentarne predstave “Up and Down”. Ova predstava je realizovana u saradnji s Udruženjem Život sa Down sindromom FBiH. “Up and Down” je rezultat višemjesečnog rada s mladim izvođačicama i izvođačima koji imaju Downov sindrom.

Izbor koji mijenja percepciju

Predstava predstavlja glas jedne generacije koja se bori za svoj položaj u društvu. Mladi glumci, zajedno sa svojim roditeljima, pokazuju kako se predanim radom mogu pomjerati granice. Kroz pozorište, oni su naučili mnogo o sebi i svijetu oko sebe.

Teme koje se obrađuju

U predstavi, izvođači progovaraju o svom sazrijevanju, samostalnosti i pravima koja im pripadaju. Također se bave temama barijera i izazova s kojima se svakodnevno susreću.

Postavljaju važna pitanja

Predstava postavlja niz značajnih pitanja. Šta znači biti drugačiji? Kako se ponašamo jedni prema drugima? Jesmo li svjesni stvarnosti Down sindroma? Ova pitanja prisiljavaju gledaoce da razmišljaju o svojoj percepciji i ponašanju.

Izvrsni izvođači

U predstavi su nastupili talentirani glumci: Ahmed Mašetić, Anes Kujović, Edna Šunjić, Ema Agić, Harun Tanović i Selma Hodžić. Večerašnja izvedba dio je Internacionalnog Festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -