Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviReprezentacija BiH osigurala 28. medalju na velikim takmičenjima u Parizu

Reprezentacija BiH osigurala 28. medalju na velikim takmičenjima u Parizu

Dominacija bh. odbojkaša

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je još jedan značajan uspjeh na međunarodnoj odbojkaškoj sceni. Na takmičenju u Parizu, naši odbojkaši su osigurali svoju 28. medalju. U najgorem slučaju, BiH može se pohvaliti srebrenom medaljom.

Izjednačen prvi set

Meč je trajao 77 minuta, a prvi set počeo je ravnopravnom borbom između BiH i Njemačke. Naši “Zlatni ljiljani” završili su set s rezultatom 25:23. Tim selektora Ifeta Mahmutovića suočio se sa serijom Nijemaca od 4-0, ali je time-out bio ključan za smirivanje situacije.

Brza pobjeda u drugom setu

U drugom setu, bh. odbojkaši su demonstrirali nevjerovatnu dominaciju. Osvojili su set rezultatom 25:6, a Nijemci su bili bez rješenja tokom cijelog seta.

Drama u završnici trećeg seta

Treći set obilježen je dramom. BiH je povela serijom 3-0, ali su Nijemci iskoristili priliku i izjednačili na 20:20. Iako su bh. odbojkaši propustili četiri meč-lopte, na kraju su trijumfovali sa 31:29.

Najbolji pojedinci

Mirzet Duran bio je najbolji igrač s 17 poena, dok su mu se pridružili Safet Alibašić s 13 i Ermin Jusufović sa 10 poena. Ovaj uspjeh dodatno podiže moral i očekivanja od reprezentacije u budućim takmičenjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -