Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVDanijel Krejg oduševio Venecijansku publiku u romantičnoj drami Queer

Danijel Krejg oduševio Venecijansku publiku u romantičnoj drami Queer

Glumačka izvedba koja ostavlja bez daha

Danijel Krejg je na Venecijanskom filmskom festivalu predstavio svoju najnoviju ulogu u drami “Queer” redatelja Luke Gvadanjina. Ova romantična drama osvojila je srca gledatelja i privukla punu dvoranu.

Svjetska premijera i ovacije

Na svjetskoj premijeri u utorak navečer, film je dočekan sa devet minuta ovacija. Publika je skandirala “Luka! Luka! Luka!”, dok su svi glumci silazili niz stepenice kako bi se zahvalili na aplauzu.

Priča o ljubavi i samoći

Film se temelji na romanu Vilijama Berouza iz 1985. godine. Prikazuje američkog iseljenika, Lija, koji se u Meksiko Sitiju bori s osamom. Njegov susret s mladim studentom, Eugeneom, donosi mu nadu za bliskost i ljubav.

Transformacija Danijela Krejga

Krejg je na festivalu predstavio novi imidž. Sa prosijedom kosom, glumac je izgledao skoro neprepoznatljivo. Njegova supruga, Rejčel Vajs, ponosno ga je pratila tokom događaja.

Gvadanjinov jedinstveni stil

Narativ filma se ne zadržava samo na ljubavnoj priči, već uključuje halucinacije, podsjećajući na Gvadanjinov horor film “Suspiria”. Ova kombinacija emocija i vizualnog doživljaja dodaje na kompleksnosti priče.

Kraj jednog poglavlja

Ovo je prvi put da se Danijel Krejg pojavljuje na Venecijanskom filmskom festivalu. Ranije je snimao za Džejmsa Bonda u Italiji, ali ovaj nastup označava novi pravac u njegovoj karijeri.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -