Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeMännerstimmen Basel nastupa u Tuzli: A cappella koncert za ljubitelje muzike

Männerstimmen Basel nastupa u Tuzli: A cappella koncert za ljubitelje muzike

Hor Männerstimmen Basel održat će koncert 21. septembra u Bosanskom kulturnom centru (BKC) Tuzla. Ovaj koncert počinje u 19.30 sati, a ulaz je besplatan uz prethodnu rezervaciju u Marketing službi BKC Tuzla.

O horu Männerstimmen Basel

Männerstimmen Basel je mladi hor iz Švicarske, osnovan 2008. godine. Članovi hora su uglavnom do 35 godina starosti, a većina njih prethodno je pjevala u lokalnom dječačkom horu Knabenkantorei Basel. Ovaj hor dobitnik je mnogobrojnih međunarodnih nagrada na takmičenjima horova.

Repertoar i dirigenti

Ovaj hor balansira između umjetničke prezentacije i vještog pjevanja. Njihov repertoar obuhvata manje poznata djela, ali i kompozicije poznatih imena, poput Erica Whitacrea i Iva Antogninija. Dirigent hora je David Rossel, dok mu pomaže zamjenik Adrian Borter.

Turneja i nastupi

Pored Tuzle, hor će se predstaviti i publiku u Mađarskoj i Hrvatskoj. Na turneji će izvesti djela renomiranih kompozitora, uključujući Antona Brucknera i Francisa Poulenca. Članovi hora su poznati po prijateljskoj atmosferi na nastupima, što dodatno obogaćuje njihovu umjetničku prezentaciju.

Ovaj koncert pruža priliku ljubiteljima muzike u Tuzli da uživaju u izvanrednom a cappella programu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -