Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometPripreme Zmajeva: Maler i konkurencija donose izazove

Pripreme Zmajeva: Maler i konkurencija donose izazove

Forma igrača donosi nadu

Šef stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivaylo Petev, ima razloga za optimizam. Igrači se okupljaju s dobrim formama, osim nekolicine koji ne dobivaju priliku u svojim klubovima. Ovo može biti ključno za predstojeće utakmice reprezentacije.

Pozvani golmani u formi

Sva tri pozvana golmana su standardna u svojim timovima. Na spisku su Nikola Vasilj iz St. Paulija, Kenan Pirić iz Antalyaspora i Osman Hadžikić iz Veleža. Petev će imati izazov u izboru najboljeg među njima.

Povreda Kolašinca pravi probleme

Povreda Seada Kolašinca stvara glavobolju selektoru. Posljednji put igrao je 14. augusta protiv Reala. Iako je propustio nekoliko utakmica, došao je na okupljanje u Eindhoven s nadom da će se oporaviti na vrijeme.

Žestoka konkurencija u odbrani

Na spisku se osim Kolašinca nalaze i Nikola Katić, Nihad Mujakić i Anel Ahmedhodžić, koji su standardni u svojim klubovima. S druge strane, Stjepan Radeljić se muči s minutažom u Rijeci.

Izazovi na poziciji zadnjeg veznog

Pitanje zadnjeg veznog također donosi dileme. Rade Krunić i Benjamin Tahirović su u lošoj formi, dok je Dženis Burnić trenutno jedini standardan izbor.

Novi igrači i treninzi u Nizozemskoj

Nakon okupljanja, reprezentativci Bosne i Hercegovine treniraju u Nizozemskoj, uključujući i nova imena u timu. Ova priprema će biti ključna za nadolazeće izazove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -