Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometOsimhen na pragu prelaska u Galatasaray: Napuljski putevi se zatvaraju

Osimhen na pragu prelaska u Galatasaray: Napuljski putevi se zatvaraju

Pregovori s Galatasarayem

U Napoliju su odlučili da ne računaju na napadača Victora Osimhena. Njegov odlazak iz kluba postao je neizbježan, a pregovori sa Al-Ahlijem i Chelseajem propali su. Direktor Giovanni Manna i trener Antonio Conte potvrdili su da Osimhen neće biti vraćen u tim nakon što je najavio želju za odlaskom.

Mogućnost posudbe do 13. septembra

Iako je prijelazni rok u Italiji završio, mogućnosti za Osimhenov transfer i dalje postoje. Sky Sport Italija i Corriere dello Sport izvještavaju o aktuelnim pregovorima između Napolija i Galatasaraya. Riječ je o posudbi, što bi značilo da bi se troškovi dijelili između klubova.

Osimhen prihvatio transfer

Prema informacijama francuskog RMC Sporta, Osimhen je izrazio spremnost da se pridruži turskom klubu. Njegov potencijalni transfer postaje prioritet za Galatasaray, posebno nakon povrede napadača Mauro Icardija, koji će odsustvovati najmanje mjesec dana.

Finansijski aspekti transfera

Osimhen zarađuje 10 miliona eura godišnje, što znači da bi se klubovi mogli dogovoriti o podjeli njegovih primanja ili da Galatasaray preuzme cijeli iznos. Prijelazni rok u Turskoj traje do 13. septembra, što ostavlja prostor za finalizaciju dogovora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -