Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaPreminuo Silvan Komazec: Tragično gubitak muzičke scene

Preminuo Silvan Komazec: Tragično gubitak muzičke scene

Život i karijera Silvana Komazeca

Silvan Komazec, rođeni Dobojevac, bio je istaknuta figura na muzičkoj sceni. Kao jedan od osnivača benda Iguana, ostvario je značajan uticaj. Pored toga, svirao je bubnjeve u bendu Reanimacija podsvijesti, uprkos izazovima sa sluhom. Tokom svoje karijere, bio je i frontmen grupe Korak 2.

Oproštaj od muzičkog stvaratelja

Komazec je bio član Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaralaca (AMUS). Ova organizacija oprostila se od njega putem društvenih mreža, izražavajući duboko saučešće. Također, zaposlenici RTV Doboj gdje je nekoć radio, podijelili su svoja sjećanja na njega.

Sjećanje na vedru dušu

Kolektiv RTV Doboj istakao je da će se uvijek sjećati Silvana po njegovoj vedrini duha, čak i u najtežim trenucima. Njegova sposobnost da nasmije druge ostavila je veliki trag među prijateljima i kolegama.

Aktivnosti na društvenim mrežama

Komazec je bio prisutan i na TikToku, gdje je dijelio šaljive snimke i okupljao gotovo 90.000 pratilaca. Njegov humor i kreativnost osvajali su publiku.

Posljednji ispraćaj

Silvan Komazec će biti sahranjen u utorak, trećeg septembra, na groblju u Pribiniću. Njegova smrt predstavlja gubitak za muzičku zajednicu i sve koji su ga poznavali.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -