Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaHaos nakon koncerta Bijelog dugmeta u Splitu: Alenu Islamoviću prijetnja zabrane ulaska...

Haos nakon koncerta Bijelog dugmeta u Splitu: Alenu Islamoviću prijetnja zabrane ulaska u Hrvatsku

Koncert Bijelog dugmeta izazvao kontroverzu

Nakon jučerašnjeg koncerta legendarne grupe Bijelo dugme u Splitu, podignuta je velika prašina. Pjesma “Pljuni, zapjevaj” koju je izveo Alen Islamović izazvala je gnjev kod nekih posjetitelja. Iako nije bilo uvreda, reakcije su bile burne.

Zastava SFRJ na video bimu

Na koncertu je prikazana zastava bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, što dodatno pojačava kontroverzu. Upravo zbog ovog incidenta, “Udruženje zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara” podnijelo je zahtjev za proglašenje Alena Islamovića nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Zahtjevi protiv organizatora koncerta

Udruženje je također podnijelo prijavu Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske protiv organizatora koncerta. Obrazložili su to promovisanjem “osuđene komunističke ideologije” i simbola koji su odgovorni za zločine u ratovima na ovim prostorima.

Izjave predsjednice udruženja

Zorica Gregurić, predsjednica udruženja, naglašava potrebu za zakonskom odgovornošću. “Komunizam je zločinački režim odgovoran za stradanje miliona ljudi”, rekla je Gregurić, zahtijevajući kaznu za sve odgovorne za ovaj događaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -