Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaSarajevo će ugostiti muzičku poslasticu uz glumce i orkestar

Sarajevo će ugostiti muzičku poslasticu uz glumce i orkestar

Novi izdanje koncerta “Glumci pjevaju hitove”

U Sarajevu se sprema jedinstven muzički događaj pod nazivom “Glumci pjevaju hitove”. Ovaj koncert predstavit će raznovrsne muzičke hitove kao što su “I opet mi duša”, “On My Own (Les Misérables)” i “Ima neka tajna veza”.

Izvrsna ekipa izvanrednih izvođača

Sarajevska publika moći će uživati u nastupima poznatih glumica i glumaca. Među njima su Emina Minka Muftić, Vedrana Božinović i Snežana Vidović. Koncert obećava posebnu atmosferu koju će stvoriti i drugi talentirani izvođači.

Kultura na ulicama 2024!

Ova manifestacija dio je specijalnog programa “Kultura na ulice 2024!” pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo. Program se održava u javnim prostorima, čime se nastoji približiti umjetnost građanima.

Ciljevi projekta “Kultura na ulice!”

“Kultura na ulice!” predstavlja multimedijalni projekt koji uključuje različite oblike umjetničkog izraza. Zamišljen je kako bi se angažmanom mladih umjetnika promovisala kultura i umjetnost među građanima.

Izjava muzičke rediteljice

Lejla Jusić, muzička rediteljica, istakla je važnost ovog događaja. Ona se nada da će naredna izdanja koncerta okupiti što veći broj izvođača iz različitih generacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -