Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBarcelona briljira u La Ligi: Snažna pobjeda protiv Valladolida

Barcelona briljira u La Ligi: Snažna pobjeda protiv Valladolida

Uvod u utakmicu

U impresivnoj utakmici u okviru La Lige, FC Barcelona je s lakoćom savladala Valladolid rezultatom 7:0. Katalonci su odlično otvorili meč, pokazujući svoju dominaciju već u prvom poluvremenu.

Brzi golovi Katalonaca

Već u 20. minuti, Raphinha je načeo mrežu gostiju, zahvaljujući asistenciji Cubarsija. Samo četiri minute kasnije, Robert Lewandowski se upisao u strijelce, iskoristivši dodavanje Yamala za povećanje vodstva na 2:0.

Treći pogodak prije odmora

U drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, Jules Kounde je postigao treći gol. Barcelona je na odmor otišla s uvjerljivim rezultatom 3:0.

Raphinhaov hat-trick

U nastavku utakmice, Raphinha je nastavio s odličnim učinkom, postigavši još dva gola u 64. i 72. minuti. Asistencije su ponovo došle od Lewandowskog i Yamala, koji su se pokazali kao ključni igrači večeri.

Konačni rezultat i statistika

Barcelona se nije zaustavila tu; Olmo i Torres su dodali još dva gola do kraja meča, čime je konačni rezultat bio 7:0. Ova pobjeda dovela je Katalonce na vrh tabele La Lige, sa maksimalnih 12 bodova iz četiri kola.

Gledajući unaprijed

U narednom kolu, Barcelona će gostovati kodGirone, dok Valladolid putuje u Vigo na susret s Celtom. Obje ekipe će nastaviti borbu za bodove, ali Barcelona trenutno uživa u vrhunskoj formi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -