Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetFatalan napad nožem na ženu u Berlinu: Policija istražuje motiv zločina

Fatalan napad nožem na ženu u Berlinu: Policija istražuje motiv zločina

Tragičan događaj potresao je Berlin, gdje je 28-godišnja žena preminula nakon brutalnog napada nožem. Incident se dogodio u petak navečer, oko 22.30 sati, u hodniku višespratnice u istočnom dijelu grada.

Detalji napada i reakcija hitne pomoći

Prema informacijama njemačkih medija, žrtva je zadobila više uboda nožem. Stanari zgrade svjedočili su teškim scenama, dok su hitne službe pokušavale reanimirati ženu na licu mjesta. Nažalost, prevezena je u bolnicu gdje je ubrzo podlegla povredama.

Identitet napadača i potraga policije

Osumnjičeni, 45-godišnjak, uhapšen je u blizini stanice S-Bahn. Policija je priopćila da je krvavi trag vodio od mjesta zločina do skladišta u Rummelsburgu, udaljenog 700 metara. Postoji sumnja da se počinitelj i sam ozlijedio tokom incidenta.

Istraga o motivima i pozadini zločina

Jedinica za ubistva preuzela je istragu, a forenzičari su osigurali mjesto događaja. U međuvremenu, policija istražuje motive napada i odnose između žrtve i osumnjičenog. Stanari su izvijestili o ranijim slučajevima obiteljskog nasilja u ženinim stanovima.

Povezanost s drugim napadima u Berlinu

Ovaj tragični incident nije usamljen. Samo nekoliko dana ranije, još jedna žena ubijena je nožem ispred svoje kuće u četvrti Zehlendorf. Ovi događaji ukazuju na sve veći problem nasilja nad ženama u gradu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -