Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTeške borbe na istoku Ukrajine: Sirski opisuje situaciju u Pokrovsku

Teške borbe na istoku Ukrajine: Sirski opisuje situaciju u Pokrovsku

Teške borbe u Pokrovsku

Ukrajinski vrhovni komandant Aleksandar Sirski izvijestio je o teškim borbama na istočnom frontu u Pokrovsku. On je proveo nekoliko dana na ovim taktički važnim mjestima.

Ruski napadi neprestano traju

Situacija se dodatno zakomplicirala stalnim ruskim napadima. Ova vojna operacija dovela je do neprekidnog napredovanja neprijateljskih snaga.

Zelenski ojačava pozicije

Predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je teške uslove, navodeći da će Ukrajina dodatno ojačati svoje vojne pozicije. Prema njegovim riječima, borbe su izuzetno teške, a neprijatelj koristi sve dostupne resurse.

Intenziviranje sukoba

Najtoyžih sukoba desilo se u području Krasni Jar, udaljenom deset kilometara od Pokrovska. Također su zabilježeni pojačani napadi u blizini Hrodivke, koja se nalazi manje od devet kilometara od ključne rute.

Konfrontacije na frontu

Ukrajinski Generalštab izvijestio je o 23 konfrontacije na frontu u Pokrovsku od početka dana. Ovi sukobi dodatno komplikuju situaciju na terenu.

Zelenski je u četvrtak na Telegramu saopćio da je primio izvještaj vojnih načelnika o trenutnoj situaciji. Sastanak je uključivao i raspravu o “konkretnim odbrambenim akcijama”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -