Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiKarim Azzam održao humanitarni nastup u Sarajevu za djecu iz Gaze

Karim Azzam održao humanitarni nastup u Sarajevu za djecu iz Gaze

Humanitarni događaj u glavnom gradu BiH

Karim Azzam, poznati plesač iz Gaze, održao je emotivni nastup u Sarajevu. Događaj je organizovan u suradnji s grupom Fresh Generation i talentovanim plesačima Ahmedom Alghraizom i Khalifom, uz DJ-a Kontru. Nastup je bio dio humanitarne inicijative pod nazivom Freedom For All.

Rad s djecom u Gazi

Azzam već dugo godina radi s djecom u Gazi. Njegov ples naslijeda je nastao iz potrebe da pruži podršku djeci koja su pogođena ratom. Iako je rat zatekao njegov rad u oktobru 2023, Karim se nije povukao. Nastojao je donijeti radost i olakšanje onima kojima je najpotrebnije.

Podrška udruženja Kontakt

Udruženje Kontakt, kojem je na čelu Narcisa Cvitanović, prepoznalo je važnost Azzamovog rada. “Iz vlastitog iskustva znamo koliko rat pogađa djecu”, izjavila je Cvitanović. Kontinuirano su pratili njegov rad na društvenim mrežama, što ih je inspirisalo da ga pozovu u Sarajevo.

Prikupljanje priloga i humanitarni gest

Na trgu Jurislava Korenića okupili su se mnogi građani koji su ostavili dobrovoljne novčane priloge. Ovi prilogi će pomoći Azzamu u njegovoj humanoj misiji, a cilj je dodatno podržati djecu koja su izbjegla ratne sukobe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -