Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzŠerbedžija prihvatio poklon - sjećanje na Dragana Nikolića

Šerbedžija prihvatio poklon – sjećanje na Dragana Nikolića

Pogodna uspomena na prijateljstvo

Legendarni glumac Rade Šerbedžija nedavno je podijelio emotivnu priču o poklonu koji mu je uručila Milena Dravić, supruga njega pokojnog Dragana Nikolića. Nakon smrti Nikolića, Milena je odlučila pokloniti Šerbedžiji brod koji je Nikolić nedavno završio.

Znatan poklon i nova brzina

Šerbedžija se isprva odupirao toj velikodušnoj ponudi. Iako je već imao dvije barke, priznaje da je Milena, uz svoje veliko razumijevanje, insistirala na poklonu. “Rekla mi je: ‘Ne lupetaj’ i izrazila želju da zadrži uspomenu na Dragana”, prisjetio se Šerbedžija.

Brod u službi brijunskog teatra

Nakon što je preuzeo brod, Šerbedžija ga je preveo u Hrvatsku. Odlučio je da ga koriste članovi brijunskog teatra za prevoženje mladih glumaca na probe i predstave. “Brod se sada zove Ulysses i nosi ime Gaga, uz sliku mog prijatelja Dragana u mornarskoj majici”, istakao je Šerbedžija.

Dnevna povezanost s legendom

Šerbedžija smatra da brod predstavlja simboličan način očuvanja sjećanja. “Sada nas Gaga vozi i Dragan Nikolić je svaki dan s nama tokom ljeta. Čuva nas i štiti”, dodao je s emotivnim izrazom ponosa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -