Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportTenisOsaka se vraća na US Open s pobjedom i neobičnom modnom kombinacijom

Osaka se vraća na US Open s pobjedom i neobičnom modnom kombinacijom

Pobjeda nakon duge pauze

Na US Open 2023, Naomi Osaka je zabilježila značajnu pobjedu u prvom kolu. Nakon 16-mjesečne pauze od takmičenja, Osaka je savladala Jelenu Ostapenko rezultatom 2:0 po setovima. Ovo je njen prvi nastup na ovom turniru nakon 2022. godine.

Neobična modna kombinacija

Osaka je privukla pažnju ljubitelja tenisa svojom neobičnom odjevnom kombinacijom. Na sebi je imala jaknu ukrašenu velikom mašnom, koju je skinula tokom meča, ali je zadržala nekoliko drugih mašni. Jedna je bila zavezana na stražnjoj strani njene suknje, dok su još dvije krasile pete njenih tenisica.

Izjava nakon meča

U izjavi nakon meča, Osaka je podijelila svoje osjećaje o transformaciji na terenu. “Osjećam se kao čarobna djevojka na terenu”, kazala je Osaka. Također je istakla važnost zabave dok igra: “Želja da se svi koji vide moju odjeću povežu s tim osjećajem je velika motivacija.”

Fokus na proces

Također, Osaka je naglasila da prilagodbu vidi kao proces. Njen cilj je da nastavi raditi i napredovati u svom igri. Ovaj trijumf mogao bi biti i početak njenog povratka na vrh teniske scene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -