Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisEmma Raducanu doživjela težak poraz na US Openu 2024

Emma Raducanu doživjela težak poraz na US Openu 2024

Izgubljena nada na US Openu

Emma Raducanu, britanska teniserka i osvajačica US Opena iz 2021. godine, doživjela je poraz u prvom kolu ovogodišnjeg turnira. Nakon meča protiv Sunfije Kenin, Emma nije mogla zadržati suze. Osećanja razočaranja i tuge preplavila su je, a ona je istakla: “Osjećam se potišteno, osjećam se tužno.”

Teskoće u igri

U razgovoru nakon meča, Raducanu je priznala da je Kenin odlično servirala i jako dobro igrala, što je ona teško mogla pratiti. “Ovo je turnir na kojem želim dobro igrati”, dodala je, pokazujući koliko joj je stalo do uspjeha na ovom prestižnom takmičenju.

Trenutna pozicija u svijetu tenisa

Trenutno, Emma Raducanu zauzima 72. mjesto na WTA listi. U svojoj kratkoj karijeri ostvarila je omjer od 116 pobjeda i 60 poraza. Njena pobjeda na US Openu 2021. ostavila je veliki trag, ali posljednji rezultati ukazuju na izazove s kojima se suočava.

Dalja sudbina Kenin

S druge strane, Sofia Kenin će se u drugom kolu US Opena suočiti sa sunarodnjakinjom Jessicom Pegule, koja je trenutno šesta na WTA listi. Očekuje se da će meč biti veoma uzbudljiv, s obzirom na kvalitetu obje igračice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -