Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHapšenje Durova izaziva sumnje: Da li su društvene mreže odigrale ključnu ulogu?

Hapšenje Durova izaziva sumnje: Da li su društvene mreže odigrale ključnu ulogu?

Controverzna hapšenja u Moskvi

U Moskvi se dešava kontroverza oko hapšenja milijardera Pavela Durova. Detalji optužbe su još uvijek nejasni. Prema tvrdnjama iz Moskve, Washington stoji iza ovog hapšenja u cilju preuzimanja kontrole nad aplikacijom Telegram. Ova platforma je ključna za komunikaciju tokom rata u Ukrajini s obje strane sukoba.

Vavilova i njene fotografije

Prošle sedmice, 24-godišnja Juli Vavilova objavila je nekoliko fotografija sa svojih putovanja. Jedna od destinacija bila je Azerbejdžan, gdje je navodno bila u društvu Durova. Posmatrači sada postavljaju pitanje da li su Vavilovine objave mogle otkriti Durovo kretanje.

Mogući utjecaj društvenih mreža

Baptiste Robert, istraživač razmjene podataka, ističe da je teško reći je li Vavilova direktno doprinijela hapšenju. “Ako ste je pratili na društvenim mrežama, lako ste mogli pratiti Durovljevo kretanje”, izjavio je on za The New York Post.

Neizvjesna sudbina Vavilove

Porodica Juli Vavilove objavila je da nisu bili u kontaktu s njom od Durovog hapšenja. Službeno, identitet i status veze između Vavilove i Durova nisu poznati. Ona je redovno dijelila sadržaj sa putovanja, uključujući i one po Bliskom istoku, gdje je Durov također boravio.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -