Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaOasis najavljuje koncerte u Velikoj Britaniji tokom ljeta 2024. godine

Oasis najavljuje koncerte u Velikoj Britaniji tokom ljeta 2024. godine

Planirani koncerte u Velikoj Britaniji

Legendarni britanski bend Oasis najavio je održavanje koncerata u Cardiffu, Londonu, Manchesteru, Edinburghu i Dublinu tokom jula i augusta naredne godine. Ova vijest izazvala je oduševljenje među fanovima širom svijeta.

Ulaznice i cijene

Ulaznice će biti dostupne od 31. augusta, a cijene će biti objavljene istog dana. Očekuje se veliki interes, s obzirom na popularnost benda.

Povratak na scenu i najava za inostrane koncerte

Pored koncerata u Velikoj Britaniji, najavljeno je i da će u skorije vrijeme biti otkriveni koncerti van Evrope. Ovo ukazuje na to da se bend vraća na muzičku scenu nakon duže pauze.

Poruka benda o pomirenju

U zvaničnom saopćenju, bend je istakao: “Nije bilo velikog momenta u kojem je došlo do pomirenja – samo postepeno shvatanje da je došlo vrijeme za to.” Njihova poruka naglašava dug put do ponovnog okupljanja.

Popularnost benda čak i bez novog materijala

Iako se Oasis ne planira vratiti u studio za snimanje nove muzike, njihova popularnost ne opada. Na Spotifyju mjesečno imaju više od 20 miliona slušatelja, a generacija Z ih obožava.

Prošlo vrijeme i unutrašnji sukobi

Noel Gallagher napustio je bend prije 16 godina nakon poznatog sukoba s Liamom. Njihov odnos je dugo bio u medijima, no čini se da su se sada pomirili.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -