Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometPosušje nastavlja sjajnu seriju, savladali GOŠK u derbiju

Posušje nastavlja sjajnu seriju, savladali GOŠK u derbiju

Posušje bez trenera, ali s pobjedama

Iako je ekipa Posušja ostala bez svog trenera Denisa Ćorića, koji je prešao u Željezničar, nogometaši su pokazali dobru formu. Ova sezona donijela je nastavak sjajnih igara iz prethodne sezone, a Posušje trenutno djeluje još jače.

Dominantna pobjeda u Gabeli

Nakon četiri utakmice, Posušje se može pohvaliti sa tri pobjede i statusom neporaženih. U sinoćnjem hercegovačkom derbiju savladali su GOŠK rezultatom 1:0. Utakmica se odigrala u Gabeli, a Posušje je prikazalo dominantnu igru.

Heroj utakmice Vinko Rozić

Jedini gol na utakmici postigao je Vinko Rozić u 41. minuti. Iako je GOŠK u drugom poluvremenu pokušao izjednačiti rezultat, domaći tim nije uspio nadmašiti dobre performanse gostiju.

Sporne situacije i trenutna tabela

Jedna od spornijih situacija dogodila se u 66. minuti kada sudija Benjamin Deljković nije dosudio penal nakon što je igrač Posušja rukom blokirao udarac u svom šesnaestercu. VAR ekipa nije to procijenila kao dovoljnu situaciju za kazneni udarac.

Na kraju, Posušje je osvojilo značajnu pobjedu koja im je omogućila preuzimanje vrha tabele s bodom više od Sarajeva, ali i utakmicom više. GOŠK se nalazi na dnu tabele sa četiri poraza iz četiri utakmice.

Sljedeći izazovi za Posušje i GOŠK

U narednom kolu, Posušje će igrati protiv Zrinjskog u gostima, dok GOŠK gostuje banjalučkom Borcu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -