Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiŠokantno iskustvo na Mikonosu: Solo putnica proziva diskriminaciju

Šokantno iskustvo na Mikonosu: Solo putnica proziva diskriminaciju

Neobičan zahtjev za bakšiš

Jedna putnica, koja je na Mikonosu provela tri noći, šokirala je javnost svojim iskustvom. Ona tvrdi da je platila gotovo 777 dolara za smještaj, ali se nije mogla nadati neobičnom zahtjevu za bakšiš. Kaže da nikada prije nije doživjela nešto slično na svojim putovanjima.

Diskriminacija solo putnika

Putnica, koja se osjeća Grkinjom, nije škrta kada je riječ o davanju bakšiša, ali insistsira da ga daje samo kada je zadovoljna uslugom. U drugom snimku, ističe da ne bi preporučila solo putnicima dolazak na Mikonos zbog negativnog ponašanja domaćina prema njima.

Minimumni troškovi i prazni restorani

Nakon nekoliko posjeta barovima, izjavila je da su joj u jednom mjestu rekli da mora naručiti hranu u vrijednosti od 100 dolara. Uprkos tome što je lokal bio prazan, odbijena je da sjedne za stol za dvoje.

Reakcije na društvenim mrežama

Neki korisnici TikToka su smatrali da je njena reakcija pretjerana, dok su drugi pridobili podršku. “Mikonos je divno mjesto, ne znam zašto toliko dramiš”, jedan je od komentara. Drugi tvrde da otok postaje poznat po prenapuhanim cijenama, što privlači zabrinutost među posjetiteljima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -