Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapad u Njemačkoj: Sirijski državljanin osumnjičen za terorizam i ubistvo

Napad u Njemačkoj: Sirijski državljanin osumnjičen za terorizam i ubistvo

Osumnjičeni i okolnosti napada

U Njemačkoj je u toku istraga vezana za napad koji se dogodio u petak uvečer. Osumnjičeni, sirijski državljanin identifikovan kao “Isa Al H”, suočava se sa ozbiljnim optužbama. Nalog za hapšenje navodi jake sumnje da je povezan s terorističkom grupom u inostranstvu. Pored toga, Al H se optužuje za ubistvo i pokušaj ubistva.

Odgovornost Islamske države

Ovaj strašni incident doveo je do velikih tenzija u Njemačkoj. Takozvana “Islamska država” preuzela je odgovornost za napad, navodeći da je on bio motivisan osvetom za muslimane Palestinci i širom svijeta. U napadu je poginulo troje ljudi, dok je osam drugih ozlijeđeno.

Povodom sigurnosti i sigurnosnih mjera

Političari su izrazili zabrinutost zbog ovog događaja. Mnogi od njih su pozvali na povećanje bezbjednosnih mjera, kao i strožija ograničenja u vezi s posjedovanjem oružja. Također, predložene su jače kazne za nasilne zločine i restrikcije na imigraciju.

Hapšenje maloljetnika

Njemačka policija je u ovom kontekstu privela i 15-godišnjeg mladića. Međutim, potvrđeno je da on nije direktni napadač. Navodno, bio je svjestan namjera napadača, ali nije učinio dovoljno da to spriječi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -