Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapetosti u regiji: Izrael i Hezbolah razmjenjuju raketne napade, stanovništvo napušta domove

Napetosti u regiji: Izrael i Hezbolah razmjenjuju raketne napade, stanovništvo napušta domove

Raketni napadi između Izraela i Hezbolaha

Nakon jutrošnjih razmjena raketnih napada između Izraela i libanske grupe Hezbolah, sigurnost stanovnika postala je prioritet. Mnogi su odlučili napustiti svoje domove zbog rastuće tenzije i straha od daljnjih sukoba.

Situacija u Marjayounu

U gradu Marjayounu, slikoviti prikazi praznih ulica jasno govore o mjestu koje je pogođeno napetostima. Fotografije s društvenih mreža prikazuju tišinu i odsustvo ljudi, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.

Izraelski odgovor na napade

Izrael je nakon jutrošnjih napada izdao upozorenje civilima da napuste područja koja će biti ciljana. U ovom predostrožnom potezu, napadnuti su ciljevi Hezbolaha u južnom Libanu, što je izazvalo dodatne tenzije u regiji.

Hezbolah uzvraća udarac

Hezbolah nije kasnio s odgovorom. Ova grupa je izjavila da je izvela značajne napade dronovima, što smatraju odgovorom na nedavno ubistvo svog vojnog komandanta. Ova situacija predstavlja ozbiljnu eskalaciju sukoba.

Žrtve sukoba

Prema nacionalnoj novinskoj agenciji Libana, jedan civil je izgubio život u napadima, dok su dvije osobe povrijeđene. Ova vijest dodatno naglašava humanitarne posljedice trenutnih sukoba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -