Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaInovativni Muzički Spot Benda Zona Isključenja Prvi u Srednjoj Evropi

Inovativni Muzički Spot Benda Zona Isključenja Prvi u Srednjoj Evropi

AI Generirani Spot kao Umjetnički Iskorak

Bend Zona Isključenja, poznat po svom jedinstvenom muzičkom izražaju, predstavio je prvi muzički spot generiran uz pomoć umjetne inteligencije u ovom dijelu Evrope. Bubnjar benda, Jasmin Bešlija, ističe da bi ovo moglo biti i jedno od prvih takvih ostvarenja u svijetu.

Poruka Nade iz Budućnosti

Radnja spota smještena je u daleku budućnost gdje ljubav dolazi iz drugog svijeta, simbolizirajući nadu. Ovaj spot, koji predstavlja umjetnički rad Edina Džeka, prepoznatljivog fotografa i videografa, otvara nove horizonte u vizuelnoj prezentaciji muzike.

Strah od Preokupacije Publike

Jasmin Bešlija izražava zabrinutost da bi inovativni pristup spota mogao preći u fokus, umjesto same pjesme. “Plašim se da ne ostavi u sjeni našu najbolju pjesmu,” rekao je Bešlija, nadajući se da će publika prepoznati trud benda.

Vratili se U Muzički Igraći Polje

Prethodni singl “Ponekad” označio je povratak benda nakon dvogodišnje pauze. Bend Zona Isključenja, osnovan 1995. godine u Goraždu, danas je jedan od najpopularnijih rock bendova u Bosni i Hercegovini.

Naslijeđe i Popularnost

Ime benda potiče od specifičnih uslova tokom rata, kada je Goražde postalo sigurnosna zona UN-a. Sa tri objavljena albuma, Zona Isključenja nastavlja da privlači publiku i inovira sa svakim novim projektom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -