Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaPoznati muzičari oduševili publiku na Sarajevo sevdah soiree festivalu

Poznati muzičari oduševili publiku na Sarajevo sevdah soiree festivalu

Jusuf Brkić briljira na sceni

Jusuf Brkić, istaknuti virtuoz na sazu, ponovo je izazvao emotivne reakcije svoje publike. Njegov nastup u sastavu kvarteta izazvao je izuzetno pozitivne reakcije. Brkić je istakao značaj napretka sazlijske muzike u Bosni, naglašavajući potrebu za novim pristupima.

Repertoar koji budi emocije

Jusuf je u repertoar uključio zaboravljene sevdalinke, ali i one poznatije. “Ovo je dobar način da predstavimo sazlijsku muziku. Reakcije publike govore da smo na dobrom putu”, rekao je Brkić. Njegove riječi oduševljenja u publici dodatno su doprinijele pozitivnom ugođaju tokom koncerta.

Oduševljenje mladog izvođača

Zanin Berbić, mladi interpretator sevdalinki, podijelio je svoje utiske nakon nastupa. “Sretan sam što sam se predstavio sarajevskoj publici. Festival je pokazao da sevdalinka ostaje nezaobilazan brend naše zemlje”, izjavio je Berbić. Njegovi izvozi klasičnih pjesama donijeli su publici univerzalne emocije.

Završnica festivala

Sarajevo sevdah soiree festival završava večeras nastupom poznatog kantautora Eldina Huseinbegovića. Koncert se održava na Žutoj tabiji s početkom u 20:30 sati. Karte su dostupne na različitim lokacijama, uključujući online platformu kupikartu.ba.

Podrška institucija

Festival se održava uz podršku Grada Sarajeva, Turističke zajednice, Ministarstva kulture i drugih institucija, a medijski partneri su Klix.ba, RSG radio i televizija Hayat.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -