Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiEgipat i Turizam: Destinacije koje Iritiraju i One koih Treba da Se...

Egipat i Turizam: Destinacije koje Iritiraju i One koih Treba da Se Sjetite

Egipat kao iritantna destinacija

U aktuelnim raspravama o popularnim turističkim destinacijama, Egipat se često ističe kao ona koja najviše iritira posjetitelje. Prema riječima stručnjaka, mnogi turisti se suočavaju s frustracijama prilikom posjeta ovoj zemlji.

Ostale iritantne destinacije

Pored Egipta, spomenute su i druge destinacije koje ne nude mnogo osim lijepih plaža. Francuska, Maldivi, Mauricijus, Sejšeli, kao i mali karipski otoci, često se nalaze na ovoj listi. Ove zemlje možda imaju očaravajuće plaže, ali nedostaje im kulturno i turističko bogatstvo.

Podcjenjene ljepote svijeta

Stručnjak pominje Uzbekistan, baltičke zemlje, Sjevernu Makedoniju, Butan, Crnu Goru i mnoge latinske američke zemlje kao najpodcjenjenije. Ove države često ostaju u sjeni poznatih turističkih atrakcija, iako nude mnogo uzbudljiviji sadržaj.

Skriveni dragulji i najbolji izbori

Među skrivenim draguljima su Butan i Mijanmar, zemlje koje nisu posebno poznate, ali su izuzetne po svojoj ljepoti. Iako je teško izabrati najbolju turističku destinaciju, među favoritima se nalaze Meksiko, Brazil, Izrael, Španija, kao i Velika Britanija, UAE, Portugal i Austrija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -