Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVFilm "Gym" Srđana Vuletića premijerno prikazan na 30. Sarajevo Film Festivalu

Film “Gym” Srđana Vuletića premijerno prikazan na 30. Sarajevo Film Festivalu

Večeras je u kultnom Metalcu, poznatom Ljetnom kinu Coca-Cola, premijerno prikazan film “Gym” bh. reditelja Srđana Vuletića. Ova projekcija dio je 30. Sarajevo Film Festivala i privukla je veliku pažnju ljubitelja filma.

Tematika filma “Gym”

Film “Gym” fokusira se na priču o nasilju nad ženama, istražujući uzroke, a ne posljedice ovog gorućeg problema. Vuletić je istakao važnost obraćanja ovoj temi na drugačiji način, posebno kroz mladu glumačku ekipu koja čini srž projekta.

Aplauz publike nakon projekcije

Nakon završetka filma, Vuletić i njegov tim primili su gromoglasan aplauz od publike. Ovaj trenutak bio je dokaz koliko su gledaoci cijenili trud i posvećenost cijelog tima.

Zahvale i podrška partnerima

Uoči premijere, Vuletić se zahvalio Filmskom centru Slovenije, Filmskom centru Crne Gore, Hrvatskom audiovizuelnom centru i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo. Također, izrazio je zahvalnost BH Telecomu i Lutriji BiH za savršenu podršku tokom izazovnog procesa stvaranja filma.

Na kraju, Vuletić je podvukao: “Nadam se da ćete, kao i mi, uživati u filmu i vidjeti da je vrijedilo čekati.” Ovaj uzbudljivi film predstavlja važan korak u suočavanju s ozbiljnim društvenim temama kroz umjetnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -