Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiSkandal u Červar-Poratu: Svinje izazvale sramotu među turistima

Skandal u Červar-Poratu: Svinje izazvale sramotu među turistima

U malom mjestu Červar-Porat ovog ljeta stvorila se prava senzacija. Naime, svinje su se počele hraniti otpacima iz smeća, a fotografije ovih životinja na pješčanoj plaži postale su viralne na društvenim mrežama.

Reakcije na društvenim mrežama

Fotografija koja pokazuje svinje u pijesku izazvala je brojne komentare. Korisnici su se pitali: “Šta vi to držite po stanovima?” i “Odmah u pečenje”. Osim toga, neki su bili iznenađeni cijenom apartmana od 150 eura po noći, dok su se drugi pitali jesu li svinje čak žive. Takve reakcije samo pokazuju frustracije lokalnog stanovništva.

Problemi s otpadom u turističkom mjestu

Prema slovenskom portalu 24ur.com, stanovnici su bijesni jer se njihova destinacija pretvara u deponiju. Turisti često ostavljaju otpad van predviđenih kanti, što privlači razne životinje, uključujući svinje. Ovaj problem nije nov; ranije su društvenim mrežama kružile slike konja, pijetla i koze koji se nalaze na ulicama.

Udruženja reagiraju

Na situaciju je reagiralo udruženje Macjelovka, koje već 15 godina radi na sterilizaciji životinja kako bi se smanjila populacija lutalica. Njihov rad može u budućnosti pomoći da se ovakvi problemi efikasnije riješe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -