Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaAlma Subašić oduševila ljubitelje sevdalinke na festivalu

Alma Subašić oduševila ljubitelje sevdalinke na festivalu

Talenta koja čuva sevdalinku

Alma Subašić, talentovana mlada izvođačica sevdalinki, ponovo je pokazala svoj cijenjeni glas. Na festivalu sevdalinke, njen nastup bio je pravo putovanje kroz glazbu prošlosti. Prisutni su uživali u balade koje nosi tradicija ljubavi i čežnje.

Repertoar pun emotivnih pjesama

Tokom koncerta, Alma je izvela niz popularnih pjesama. Među njima su se našle: “Akšam geldi”, “Tebi majko misli lete”, te “Moj behare”. Publika je s oduševljenjem pjevala i uz njene autorske hitove “Nigdje tako ko u Bosni nema” i “Mome dragom”.

Emocije koje povezuju

Alma je istakla važnost povezivanja s publikom. “Svaki nastup je prilika da dijelimo emocije i stvaramo uspomene”, rekla je ona. Zainteresirani su s oduševljenjem pratili njen nastup, koji je oživio sevdalinku i njene duboke poruke.

Nastavak festivala sevdalinke

Festival sevdalinke traje, a sljedeća izvođačica na programu je Amira Medunjanin. Koncert će se održati 20. augusta od 20:30 sati.

Kupovina karata i podrška

Karte za koncerte mogu se kupiti na Žutoj tabiji, Vilsonovom šetalištu, te putem online platforme kupikartu.ba. Festival se realizuje uz podršku Grada Sarajeva, Ministarstva kulture i sporta, te drugih važnih institucija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -