Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaKraj Ere MG ZS-a: Najprodavaniji SUV u Evropi se povlači

Kraj Ere MG ZS-a: Najprodavaniji SUV u Evropi se povlači

Dani MG ZS-a su odbrojani, a ovaj popularni SUV napušta evropsko tržište. MG ZS je bio najprodavaniji kineski automobil u Evropi, ali se njegov kraj bliži.

Izvanredni rezultati u prodaji

MG ZS je zabilježio impresivne rezultate. U decembru 2023. godine, postao je najprodavaniji automobil u Španiji. Riječ je o modelu koji je izazvao jaku konkurenciju, poput Dacia Duster i Suzuki Vitara.

Pristupačnost ključ uspjeha

Jedna od glavnih prednosti MG ZS-a bila je njegova pristupačna cijena, često ispod 15.000 eura. Ova cijena omogućila je modelu izvanredno komercijalno uspjeh, s preko 54.000 isporuka u samo šest mjeseci.

Novi modeli donose promjene

Godina 2024. je ključna za MG. Ova nekada britanska kompanija, sada pod kontrolom kineskog giganta SAIC, planira ambiciozan razvoj novih modela. Dolazak MG3 Hybrid+ i MG HS 2025 označava završetak jedne ere i početak nove.

MG ZS će ostati upamćen kao dostupan i prostran SUV koji je osvojio srca mnogih vozača. No, s promjenama u asortimanu, njegov oproštaj postaje neizbježan. Kako se tržište mijenja, tako se i MG prilagođava novim izazovima i trendovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -