Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPožar na festivalu u blizini Leipziga: Više od 30 povrijeđenih

Požar na festivalu u blizini Leipziga: Više od 30 povrijeđenih

Na jučerašnjem Highfield festivalu, blizu Leipziga, izbio je požar koji je povrijedio više od 30 osoba. Incident se desio u subotu nakon 21:00 sat. Uzrok požara još uvijek nije poznat.

Povrijeđeni tokom požara

Požar je započeo u jednoj od kabina na festivalu, ali se ubrzo proširio na druge. Očevici su zabilježili dramatične trenutke i objavili ih na društvenim mrežama. Prema podacima njemačke policije, među povrijeđenima su i četiri policajca. Iako je povreda više od 30 osoba, većina ih je lakše povrijeđena.

Seriozni slučajevi i reakcija hitnih službi

Njemački Crveni krst je potvrdio da su najmanje dvije osobe zadobile teže povrede. Ove osobe se trenutno nalaze u bolnici gdje su pod nadzorom ljekara.

Istraga uzroka požara

Policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdili uzroci požara. Organizatori festivala su izrazili svoje saučešće povrijeđenima i njihovim porodicama. Ovaj incident je izazvao zabrinutost među posjetiteljima koji su prisustvovali festivalu.

Fokus hitnih službi je na pružanju podrške povrijeđenima i utvrđivanju svih činjenica koje su dovele do ovog nesretnog događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -