Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaĐuro i njegovi "momci" nastavljaju tradiciju: Pjesme koje osvajaju generacije!

Đuro i njegovi “momci” nastavljaju tradiciju: Pjesme koje osvajaju generacije!

Đuro i njegova ekipa, poznati kao “momci koji sviraju u gradu”, već više od četiri decenije uspješno plove muzičkim vodama. Njihova pjesma “Samo lagano” i dalje je na repertoaru, a sinoćna izvedba oduševila je i mlade generacije koje su s ponosom pjevale stihove koji datiraju iz vremena prije njihovog rođenja.

Nedim Babović: Ljubav prema muzici

Na pitanje o dugovječnosti njihovog uspjeha, Đuro se s osmijehom odlučio nasmijati i naglasiti: “Pitajte mog Nedima, ja sam samo pjevač.” Nedim Babović, člana benda, istaknuo je: “To nam je baš zadovoljstvo. Ponekad ni mi ne vjerujemo koliko je godina prošlo. Samo smo htjeli svirati jer volimo muziku.” Ova strast i ljubav prema muzici oč očigledna su i danas.

Nova pjesma “Neka traje”

Sinoć su obradovali publiku novom pjesmom “Neka traje”. Ova pjesma nosi posebne stihove: “Neka traje ova sreća koju sada osjećam…”, koji su poslani kao pozdrav sarajevskoj publici. Ova kompozicija dodatno dokazuje da Đuro i ekipa ne prestaju stvarati.

Nastup grupe “Elemental”

Večeras će se u “Music Zone” predstaviti grupa “Elemental”. Ulaznice su dostupne po cijeni od 15 KM, a mogu se kupiti na ulazu od 22 sata. Stoga, ljubitelji muzike, dođite i uživajte!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -