Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIncident s napadom na Trumpa: Snajperista Tajne službe privremeno neutralizirao prijetnju

Incident s napadom na Trumpa: Snajperista Tajne službe privremeno neutralizirao prijetnju

Prema izvještaju kongresmena Clay Higginsa iz Louisiane, došlo je do incidenta tokom kojeg je napadač, Thomas Matthew Crooks, izazvao ozbiljnu opasnost. Tijekom napada, snajperista Tajne službe ubio je napadača nakon što je prvi metak pogodio Crooksovu pušku.

Detalji napada

Ovaj izvještaj dolazi u trenutku kada Tajna služba privremeno premješta neke tjelohranitelje predsjednika Joea Bidena kako bi zaštitili bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. S obzirom na rizike koji prate javne događaje u kojima sudjeluju političke ličnosti, sigurnosne mjere su posebno pojačane.

Higginsov izvještaj o akciji snajperiste

Kongresmen Higgins je naveo da je SWAT operativac iz Butlera prvi otvorio vatru na napadača sa udaljenosti od stotinjak metara. Snajperista je, prema Higginsovim riječima, hrabro trčao prema prijetnji, kako bi zauzeo bolju poziciju za pucanje.

Posljedice napada

Jednim preciznim metkom, snajperista je pogodio dio Crooksove puške, što je privremeno oborilo napadača. Ipak, nakon nekoliko sekundi, Crooks se ponovno našao u akciji, ali je ubrzo bio smrtonosno pogođen.

Tom prilikom, Crooks je usmrtio jednog člana publike i kritično povrijedio dvoje drugih. Ovaj incident naglašava potrebu za pojačanim sigurnosnim mjerama na javnim skupovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -