Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiSarajevo Oživjelo: Proslava Prve Noci SFF-a 2024

Sarajevo Oživjelo: Proslava Prve Noci SFF-a 2024

Ulice Sarajeva pune građana i turista

Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine doživjele su pravu reviju zabave povodom otvaranja Sarajevskog filmskog festivala (SFF) 2024. Gradski kafići i klubovi bili su prepuni građana, kao i turista iz svih krajeva svijeta. Vlasnici ugostiteljskih objekata potrudili su se da ponude nezaboravne večeri svima koji su došli uživati u ovoj kulturnoj manifestaciji.

Uvod u festival s posebnim filmom

Ovogodišnje izdanje SFF-a otvorio je film “Nakon ljeta” renomiranog režisera Danisa Tanovića. Nakon filmskih projekcija, zabava se nastavila na više lokacija u gradu, stvarajući jedinstvenu atmosferu.

Popularne lokacije za zabavu

Jedno od omiljenih mjesta okupljanja bio je Heineken Summer Lounge na platou Skenderija. Legendarni DJ Tom Novy, uz Stellar & Dizzy Dee, dodatno su zagrijali atmosferu. S druge strane, parking kod Ambasade Grčke domaćin je bio Festival Music Zone, gdje je sarajevska grupa Bombaj štampa izazvala oduševljenje ljubitelja ex-yu muzike.

Trg oslobođenja privlači posjetitelje

Na Trgu oslobođenja održao se Summertime Madness Fest, gdje je Berin Buturović sa svojim hitovima poveo publiku u nezaboravnu noć. Bogat muzički program privukao je brojnu posjetu, a atmosfera je bila toliko užarena da se tražila karta više.

Tijekom večeri, bašte ugostiteljskih objekata bile su pune. Ulice i pješačke zone Sarajevu postale su stvarne destinacije za zabavu i uživanje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -