Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometMarco Reus napustio Borussiju Dortmund: Nova avantura u MLS-u

Marco Reus napustio Borussiju Dortmund: Nova avantura u MLS-u

Povijest u Borussiji Dortmund

Marco Reus, tridesetpetogodišnji njemački fudbaler, napustio je Borussiju Dortmund nakon impresivnih 12 sezona. U tom periodu, Reus je upisao 429 nastupa, čime se plasio na četvrto mjesto vječne liste kluba. Njegova golema statistika obuhvata 170 postignutih pogodaka, što ga čini jednim od najboljih strijelaca u povijesti kluba.

Reus kao najbolji asistent

Osim kao strijelac, Reus je stekao titulu najboljeg asistenta Borussije Dortmund sa nevjerovatnih 131 asistencijom. Njegov talent i sposobnosti učinile su ga ključnom figurom u timu. Ovaj igrač svjetske klase predstavljao je njemački nogomet na najvišim nivoima.

Novi izazovi u MLS-u

Reus se pridružuje Major League Soccer (MLS) gdje će igrati zajedno s velikim imenima poput Lionela Messija, Luisa Suareza i drugih. Ova odluka označava novi početak u njegovoj karijeri. Generalni menadžer LA Galaxyja, Will Kuntz, pohvalio je Reusa, ističući njegovu sposobnost da igra na najvišem nivou.

Zadnji nastup za Dortmund

Na svojoj posljednjoj utakmici za Dortmund, Reus je postigao gol u pobjedi protiv Darmstadta rezultatom 4:0. Ovom prilikom, navijači su mu pružili emotivno ispraćanje, sjećajući se svih njegovih uspjeha i doprinosa timu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -