Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetGraffiti u Venecueli: Prijetnje paravojnih grupa zastrašuju stanovništvo

Graffiti u Venecueli: Prijetnje paravojnih grupa zastrašuju stanovništvo

U Venecueli, na zgradama i kućama pojavili su se zabrinjavajući grafiti, vjeruje se da su djelo paravojnih grupa povezanih s režimom Nicolasa Madura. Građani su za CNN otkrili da su, nakon protestnih okupljanja, grafiti osvanuli preko noći.

Znaci prijetnje i straha

Neki građani su izjavili da su im poznati članovi ovih paravojnih grupa poručili da su grafiti znak za “kukavice”. Ova prijetnja provocira strah među onima koji sumnjaju u legitimitet Madurove izborne pobjede. Prijetnje su postale otvorene, s konstatacijama da će se sljedeći put javljati s oružjem.

Reakcije vlasti i strah građana

Vladine snage već su uhapsile veliki broj demonstranata, a strah se širi među građanima uslijed prijetnji paravojnih grupa. Neki lokalni stanovnici smatraju da su instalirani sigurnosni uređaji, poput kamera, radi praćenja onih koji izlaze na proteste.

Naredni protest i nada opozicije

Naredni protest, planiran za subotu, osjetan je s očekivanjima, ali strah od vojske, policije i paravojnih grupa stvara nelagodu među građanima. Unatoč prijetnjama, opozicija se nada nastavku pritiska koji bi mogao dovesti do novih izbora u zemlji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -