Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometZrinjski traži preokret protiv Boteva u Mostaru

Zrinjski traži preokret protiv Boteva u Mostaru

Fudbalski klub Zrinjski iz Mostara večeras će pokušati ostvariti preokret protiv bugarskog Boteva. U prvom susretu u Bugarskoj, Plemići su poraženi rezultatom 2:1. Iako su izgubili, trener Zrinjskog Mario Ivanković vjeruje u svoje igrače.

Izjava trenera Ivankovića

“Izgubili smo 2:1 u prvoj utakmici, ali mislim da je rezultat mogao biti drukčiji”, rekao je Ivanković. On je istakao da su njegovi igrači prikazali odlučnu i hrabru igru. Dva primljena gola su rezultat grešaka koje se nadamo da nećemo ponoviti. Nemamo značajnijih zdravstvenih problema, osim Slobodana Jakovljevića, što daje nadu za dobru igru večeras.

Podrška navijača

Trener je naglasio da utakmica neće biti laka, ali uz podršku navijača vjeruju da mogu doći do dobrog rezultata. “Bit će teško, ali uz našu volju imamo šansu”, dodao je Ivanković.

Mogućnosti za dalje

Ukoliko Zrinjski uspije eliminisati Botev, njihova sljedeća prepreka biće švicarski Zürich ili portugalska Vitoria iz Guimaraesa. Portugalci su u prvom susretu protiv Züricha slavili sa 3:0, što ih čini najvjerovatnijim protivnikom za Zrinjski.

Utakmica Zrinjski – Botev igra se večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom, s početkom u 20 sati. Bit će dostupan direktan televizijski prijenos na Arena Sportu, kao i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -