Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiFestival Sarajevo Film Festivala: Crveni Tepih i Osjet Zbivanja

Festival Sarajevo Film Festivala: Crveni Tepih i Osjet Zbivanja

Crveni tepih postavljen je ispred Narodnog pozorišta, gdje će u petak početi Sarajevo Film Festival (SFF). Ovaj događaj privlači pažnju turista iz cijelog svijeta koji su stigli da osjete festivalsku atmosferu.

Uživanje u Sarajevu

Prema izvještaju fotoreportera Klix.ba, mnogi posjetitelji uživaju u šetnji gradskim centrom. S obzirom na visoke temperature, neki od njih biraju odmor u ugostiteljskim objektima. Sarajevska ponuda hrane i pića nudi raznovrsne opcije za sve ukuse.

Kapacitet hotela tokom SFF-a

Podaci s Bookinga pokazuju izvanrednu popunjenost smještaja. Tokom SFF-a, hotelski kapaciteti u Sarajevu su bili popunjeni 98 posto. Privatni smještaj također bilježi dobar interes, s 78 posto rezervacija.

Utjecaj SFF-a na turizam

Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS, naglašava važnost SFF-a za grad. “Više od 30.000 dolazaka bilo je zbog festivala prošle godine”, ističe Fazlagić. Zadržavanje turista uvjetuje aktivnost grada koji živi 24 sata dnevno, a registrovano je preko 200 novinara.

Produženo radno vrijeme u ugostiteljskim objektima

Za dodatno jačanje festivalske atmosfere, Vlada Kantona Sarajevo odobrila je produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 02:00 sata. Ova odluka omogućava bolje okupljanje i uživanje u javnim projekcijama tokom trajanja 30. SFF-a, od 16. do 23. augusta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -