Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKamala Harris na meti stranih operacija utjecaja

Kamala Harris na meti stranih operacija utjecaja

Kampanja Kamale Harris obavještava o prijetnjama

Kampanja Kamale Harris, demokratske predsjedničke kandidatkinje, iznijela je informacije o prijetnjama koje dolaze iz stranih izvora. Prema saopćenju, FBI je prošlog mjeseca kontaktirao kampanju i upozorio na operaciju utjecaja stranog aktera. Ova operacija označava pokušaje stranih država da utiču na unutrašnje političke procese u SAD-u.

Reakcija kampanje i sigurnosne mjere

Zvaničnik kampanje izjavio je kako je implementirano više mjera sajber sigurnosti. “Nismo svjesni bilo kakvog kršenja sigurnosti naših sistema”, naglašava on. Ove mjere imaju za cilj zaštitu od mogućih prijetnji u predstojećoj izbornoj kampanji.

Trumpova kampanja optužuje Iran

U međuvremenu, kampanja republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa optužila je Iran za hakovanje. Trumpova kampanja se poziva na izvještaj istraživača Microsofta, koji sugerira da su hakeri povezani s iranskom vladom pokušali provale na račune visoko rangiranih zvaničnika.

Negiranja iranskih zvaničnika

Iranski zvaničnici su odlučno negirali povezanost s navodnim hakovanjem. Osim toga, američka vlada nije zvanično optužila Iran za ove aktivnosti. Ova situacija dodatno komplikuje već napete odnose između SAD-a i Irana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -