Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiKako Thandeka iz Južnoafričke Republike doživljava život u Hrvatskoj?

Kako Thandeka iz Južnoafričke Republike doživljava život u Hrvatskoj?

Thandeka, poznata na društvenim mrežama kao mrsgolubovic, svakodnevno dijeli svoje iskustvo života u Hrvatskoj. U nedavnom videu, ona je otkrila ključne razlike između života u Hrvatskoj i Južnoafričkoj Republici.

Življenje s roditeljima – tabu ili normalnost?

Jedna od najistaknutijih razlika koju je istakla je pojam življenja s roditeljima. Dok je u Hrvatskoj to normalna praksa sve do kasnih tridesetih, u Južnoafričkoj Republici takva situacija se doživljava kao “crvena zastavica”.

Thandeka je istaknula da je u njenoj domovini prema očekivanjima potrebno da mladi ljudi postanu samostalni što je prije moguće. U videu je navela: “Ako u Africi upoznate muškarca koji živi s roditeljima, to je odmah znak problema.”

Finansijski aspekt života s roditeljima

Ona je također naglasila praktične razloge zbog kojih Hrvati biraju živjeti s roditeljima. Ovo im omogućava da uštede novac koji bi inače trošili na najam. “Finansijski ima smisla, posebno u mladosti”, dodala je.

Poligamija kao normalna pojava

Pored toga, Thandeka je komentarisala i status poligamije. Dok je u Južnoafričkoj Republici to legalna i normalna praksa, u Hrvatskoj to nije slučaj. Ove kulturne razlike dodatno obogaćuju njen doživljaj života u novoj sredini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -