Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeLjepotaIntimne poze koje će poboljšati vaš seksualni život

Intimne poze koje će poboljšati vaš seksualni život

Misionarska poza: Klasični izbor

Misionarska poza se smatra jednim od najsvjetlijih klasika seksualnih poza. Ova poza ne samo da je intimna, već zahtijeva i kontakt očima za bolje povezivanje s partnerom. U ovoj pozi, jedna osoba leži na leđima, dok druga sjedi na vrhu. Parovi mogu dodatno “začiniti” svoj odnos prema vlastitim željama.

Cowgirl: Dinamična poza koja sagorijeva kalorije

Na drugom mjestu nalazi se cowgirl poza. Ova poza uključuje muškarca koji leži, dok žena sjedi na njemu. One se oslanjaju na njegova prsa, a suština je u poskakivanju. Osim što je zabavna, ova poza pomaže u sagorijevanju kalorija i jačanju povezanosti između partnera.

Spoonanje: Idealna za opuštanje

Spoonanje je savršena poza za početnike. U ovoj pozi, žena leži na boku, leđima okrenuta partneru. Ova poza je idealna za ranojutarnji seks ili za dane kada nije moguće imati previše energije. Ova bliskost donosi sigurnost i udobnost.

Faceoff: Komunikacija na prvom mjestu

Faceoff poza takođe doprinosi povezanosti između partnera. U ovoj pozi jedna osoba sjedi na stolicu ili ivici kreveta, dok je partner na vrhu. Ova poza omogućava dijalog, šapat i dijeljenje intimnih misli, što dodatno pojačava emocionalnu povezanost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -