Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiTurska razmatra blokiranje pristupa aplikaciji Telegram zbog prodaje droge i promocije prostitucije

Turska razmatra blokiranje pristupa aplikaciji Telegram zbog prodaje droge i promocije prostitucije

Turski list Sabah prenosi da su vlasti u Turskoj započele postupak protiv aplikacije Telegram. Prema informacijama iz vladinih struktura, Telegram se smatra ‘kriminalnom močvarom’. Na ovoj platformi, slobodno se trguje drogom, dok se istovremeno promovišu prostitucija, kockanje i pedofilija.

Telegram pod lupom turskih vlasti

Turska služba nadležna za informacione i komunikacione tehnologije (BTK) već je poslala više od hiljadu dopisa sjedištu Telegrama u Velikoj Britaniji. U tim dopisima traže se akcije protiv kanala koji su odgovorni za kriminalnu aktivnost. Nažalost, odgovora iz Telegrama nema.

Moguće blokiranje pristupa

Prema najnovijim informacijama, turske vlasti planiraju blokirati pristup Telegramu ukoliko ne dobiju odgovor i akciju od te društvene mreže u dogledno vrijeme. U prethodnom periodu, Turska je već blokirala pristup Instagramu, ali je nakon pregovora pristup ponovo uspostavljen.

Reakcije na poteze Turske

Postavlja se pitanje kako će korisnici Telegrama reagovati na ovaj potez, s obzirom da je aplikacija veoma popularna u Turskoj. Ovaj problem vraća u fokus pitanje slobode interneta i omogućavanja pristupa korisnicima do bezbjednih platformi za komunikaciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -